GOTLANDSLÄNGAN TRÄDGÅRD

Våren 2022 började vi anlägga den nya trädgården. Huset från 1947 genomgick en utbyggnad år 2018, och nu har det blivit dags att skapa trädgården. I den norra delen av trädgården ville jag skapa en uteplats och ett utekök under bar himmel med utsikt över åkrarna, och som förutom gott om arbetsytor även inrymmer öppen eld och plats för matbord och sittplatser framför den öppna elden.

På den södra sidan av huset finns det en parkering med plats för fyra bilar, och laddningsstolpe för elbil. Med utgång från husets kök och matplats kommer man direkt ut på husets veranda. En perfekt plats för att söka skugga varma sommardagar, eller för att söka skydd från regnet.

En vintergrön ligusterhäck omger större delen av trädgården, och om något år när den har vuxit till sig kommer den att skapa tydliga och mer privata rum i trädgården. I rabatterna är det planterat rosa rosor på södersidan och vita hortensior på den norra sidan. Rabatterna kommer att ramas in av buxbom och gatusten.  I trädgården finns det sedan tidigare äppelträd, magnolia och bigarråträd.

År 2023 kommer trädgården bland annat kompletteras med murade stolpar med vackra trägrindar, någon form av vatten och så ska verandan målas. Nedan finner du moodboard och ritningar för trädgården.

Hör gärna av dig till Studio Arne om du behöver hjälp med att skapa din drömträdgård.